#Succesverhaal

Verhaal van

Ik startte bij het WOT ( = Werkontwikkelings Traject) van de gemeente Den Haag bij  Werken Sterkt gevestigd bij Kringloop Den Haag te Rijswijk, Plaspoelpolder medio juni  2022. Ik zou mij daar bezighouden met administratieve taken bijleren. Die eerste dag  was er een medewerker die mij de inloggegevens van PenNed gaf en hij  introduceerde mij in het kort over het hele PenNed gebeuren. Ik vond het wel  interessant , alhoewel ik niet financieel ben onderlegd. Ik begon met PenNed de eerste  week van juli met een andere medewerker en werkbegeleider, die in dezelfde  ruimte zat en kreeg van haar en andere deelnemers instructies.  

PenNed is een online simulatie programma waar op plaatsen zoals bij deze WOT, onder  de bedrijfsnaam Strong Work Supplies, producten worden verkocht en besteld, met  behulp van een emailprogramma. Hierbij worden er facturen en pakbonnen  opgemaakt, de betreffende gegevens in een Jaaroverzicht bijgehouden en gemaild naar  het betreffend bedrijf met de factuur en pakbon als bijlagen. Je leert oa accuraat te  werken en met computerprogramma’s zoals Excel, Outlook. Ook heb ik producten op  de website van Strong Work Supplies gecreëerd en daarnaast een paar extra  opdrachten gemaakt, Back log opdrachten waarbij ik gebruik heb gemaakt van Word en  Excel. 

Ik kreeg na een maand al een positieve terugkoppeling van mijn werkbegeleider en ik ging naar fase 2; mijn uren werden toen vermeerderd. Ik deed mijn best en kreeg alle  taken snel onder de knie. Na een tijdje gingen de deelnemers die voor mij waren  gekomen weer weg en kwamen er andere deelnemers terug en zoals gebruikelijk was, was het dan aan mij om de nieuwkomers te instrueren en PenNed bij te leren. Dat vond ik fijn om te doen. Ik deed ook mee om met een persoon Nederlands bij te leren. 

Na een paar maanden met alleen PenNed bezig te zijn geweest ,wilde ik weer gaan  solliciteren. Met de goedkeuring van de gemeente Den Haag en mijn werkbegeleider ben ik dat gaan doen, naast sommige deelnemers nog bijstaan met PenNed . Mijn werkbegeleider heeft mij goed geholpen met een nieuwe cv te maken en motivatiebrieven te schrijven.  

Hij kwam elke dag langs om te kijken hoe het met mij en de anderen ging en om een  praatje te maken en ik kon altijd hem bereiken voor een vraag. Wel was het zo dat we  dan de vraag behandelen waar iedereen bij was. Dat vond ik niet zo fijn, maar naarmate ik meer contact had met de andere deelnemers, wende ik eraan en vond het  niet meer erg. Iedereen kende elkaars progressie. Het was tot op het laatst een fijne  groep om mee om te gaan!

Ik bewonder de werkbegeleider, die in dezelfde ruimte met ons zat en haar werkruimte met ons moest delen. Ze was altijd heel aardig en meelevend en wanneer dat kon, om over leuke onderwerpen te praten zoals muziek, films enz. 

Ik heb een goede tijd gehad bij dit WOT van Werken Sterkt met PenNed, de andere  deelnemers en alle werkbegeleiders. Het duurde wel wat langer dan gepland, maar wel met goed resultaat. Ook ik ga weg omdat ik een nieuwe baan heb gevonden en daarmee heb ik mijn doel bereikt.

Ben je geïnspireerd geworden door het verhaal?

Wil je weten wat Werken Sterkt voor jou zou kunnen doen?
Neem dan gewoon eens vrijblijvend contact op!