#Succesverhaal

Verhaal van

Erhan die aan het schoonmaken is.

Na twee jaren werkloos te zijn geweest wilde Erhan maar één ding; werken.

Erhan kwam twaalf jaar geleden vanuit Turkije naar Nederland. Hij kwam samen met zijn vrouw en twee kinderen en ging meteen aan het werk. Eerst in de tuinbouw, daarna naar een kippenverwerkingsbedrijf en daarna in de bouw. Tijdens de scheiding viel hij in een gat.

De harde werker kwam nergens meer aan toe. Toch knokte hij zich er weer bovenop en was toe aan een vaste baan. De gemeente verwees hem naar Werken Sterkt.

Om mensen als Erhan meer kansen te geven op betaald werk, is de gemeente Zoetermeer de samenwerking aangegaan met Werken Sterkt en Taalent. Door hun krachten te bundelen hebben vergunninghouders zicht op een toekomst waarin zij voor zichzelf en hun gezin kunnen zorgen

Binnen drie weken aan de slag

Erhan had zijn zinnen gezet op weer aan het werk gaan en dat wat precies wat hij deed. Zoals het hoort, is er eerst een kennismakingsgesprek met directeur Cherish Ismail van Werken Sterkt. Het werd een kort gesprek. “Ik zal je laten zien hoe je hard moet werken.

Dat is precies wat ik zei en even later was ik vol aan de gang. Ik was zo blij dat ik wat te doen had. Niet meer thuis zitten. En vooral niet meer nadenken over problemen. Echt ik was zo enorm blij dat twee jaar thuis zitten over was”, zegt Erhan.

Lang heeft Erhan niet gewerkt bij Werken Sterkt. Door bemiddeling van dit leer-werkbedrijf had binnen hij drie weken een baan bij een Zoetermeers schoonmaakbedrijf. Ook daar liet hij eigenaar Richard Antonisse zien dat hij van aanpakken weet.


Een artikel van: Zoetermeer actief

Ben je geïnspireerd geworden door het verhaal?

Wil je weten wat Werken Sterkt voor jou zou kunnen doen?
Neem dan gewoon eens vrijblijvend contact op!