Ook zorginstellingen onderkennen het belang van werk als essentiële voorwaarde voor herstel.

Zorgverzekeraars zijn in toenemende mate van mening dat toeleiding naar werk niet tot de behandeling kan worden gerekend en in het sociaal domein moet worden georganiseerd.

Om aanbieders en cliënten in dit proces te ondersteunen, werken wij steeds meer met zorginstellingen samen.

Ook zoeken wij samenwerking met zorginstellingen om hen te helpen in de transitie van dagbesteding en werk binnen de zorg.

Arbeidsmatige dagbesteding (basis en specialistisch)

Deelnemers kunnen direct bij het leerwerkbedrijf van Werken Sterkt aan de slag. Onze interne leerplekken bestaan onder andere uit productie, schoonmaak, horeca, administratieve werkzaamheden etc.

Individuele begeleiding (basis en specialistisch)

Individuele begeleiding is een-op-een-ondersteuning. Een begeleider geeft de deelnemer hierbij persoonlijke ondersteuning.

Vrij inzetbare voorzieningen (zonder indicatie)

Als een inwoner gebruik wil maken van recreatieve dagbesteding, dan voert de dienstverlener een lichte toelatingstoets uit (globaal op basis van criteria CIZ/ AWBZ 2014). Hierbij checkt de dienstverlener of de inwoner in aanmerking komt voor de voorziening.

ZVW / WLZ

Ook zorgaanbieders onderkennen het belang van werk als essentiële voorwaarde voor herstel. Zorgverzekeraars zijn in toenemende mate van mening dat toeleiding naar werk niet tot de behandeling kan worden gerekend en in het sociaal domein moet worden georganiseerd. Om aanbieders en cliënten in dit proces te ondersteunen, werken wij steeds meer samen met zorgaanbieders.

Meer informatie? We staan u graag te woord!

Vul onderstaand formulier in. We nemen spoedig contact met u op.