De Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo) is erop gericht dat u zo lang mogelijk zelfstandig kunt blijven en dat u actief kunt meedoen in onze samenleving. Ook als u een beperking of belemmering heeft.

Werken Sterkt richt zich op interventies op alle leefdomeinen waar ontwikkeling gewenst is. Werken Sterkt biedt deelnemers met een WMO-indicatie de ondersteuning en begeleiding die door het Gemeente of wijkteam is geïndiceerd. Naast begeleiding individueel en begeleiding groep, bieden wij ook recreatieve dagbesteding, zorgcoördinatie en waakvlam contacten, indien nodig waar geen indicatie voor nodig is. Onze ondersteuning is altijd gericht op versterking van zelfredzaamheid en het zetten van stappen op de participatieladder. Uitgangspunt is dat iedere burger leert naar vermogen te participeren, zelf in staat is zijn leven vorm te geven en competenties op te bouwen, een persoonlijk netwerk te ontwikkelen, en zorg onafhankelijk te worden.

Arbeidsmatige dagbesteding (basis en specialistisch)

Deelnemers kunnen direct bij het leerwerkbedrijf van Werken Sterkt aan de slag. Onze interne leerplekken bestaan onder andere uit productie, schoonmaak, horeca, administratieve werkzaamheden etc.

Individuele begeleiding (basis en specialistisch)

Individuele begeleiding is een-op-een-ondersteuning. Een begeleider geeft de deelnemer hierbij persoonlijke ondersteuning.

Vrij inzetbare voorzieningen (zonder indicatie)

Als een inwoner gebruik wil maken van recreatieve dagbesteding, dan voert de dienstverlener een lichte toelatingstoets uit (globaal op basis van criteria CIZ/ AWBZ 2014). Hierbij checkt de dienstverlener of de inwoner in aanmerking komt voor de voorziening.

Meer informatie? We staan u graag te woord!

Vul onderstaand formulier in. We nemen spoedig contact met u op.