Asielzoekers die als vluchteling worden erkend, krijgen de vluchtelingenstatus. Zij worden ook wel statushouders of vergunninghouders genoemd.

Een van de inspirerende projecten die Werken Sterkt in samenwerking met de gemeente Zoetermeer  en Lansingerland uitvoert is het project voor vergunninghouders. Parallel aan een inburgeringstraject ondersteunen wij deze groep om hun weg op de Nederlandse arbeidsmarkt te vinden. Wij hebben zeer positieve ervaringen opgedaan met deze groep. Door werkervaring op te doen in combinatie met Nederlandse les op de werkvloer leert de vergunninghouder veel sneller op een acceptabel niveau Nederlands te spreken. Ook leert de praktijk dat deze groep relatief snel aansluiting vindt bij de Nederlandse arbeidsmarkt. Het is gelukt om een grote groep vergunninghouders in nauwe samenwerking met gemeenten en werkgevers te begeleiden naar betaald werk.

Duur van het traject is altijd zo kort mogelijk, maar zo lang als nodig. In overzichtelijke stappen leert de kandidaat deel te nemen aan het arbeidsproces en bemiddelen wij hem of haar (in samenwerking met o.a. het werkgevers service punt) naar betaald werk.

Meer informatie? We staan u graag te woord!

Vul onderstaand formulier in. We nemen spoedig contact met u op.