Werk is de belangrijkste voorwaarde voor persoonlijk en maatschappelijk herstel. Werk is de belangrijkste voorwaarden voor volwaardig burgerschap. Werken Sterkt vecht dan ook voor werk voor iedereen: ook voor mensen met een grotere afstand tot de arbeidsmarkt. Iedereen die kan werken maar het op de arbeidsmarkt zonder ondersteuning niet redt, komt in aanmerking voor de dienstverlening van Werken Sterkt.

Hoe ziet het Werkfit traject eruit?

Dit re-integratietraject wordt op maat aangeboden. Dit betekent dat u de begeleiding en coaching krijgt die u nodig heeft.

De onderdelen waaruit het Werkfit traject kan bestaan zijn:

  • Versterken van de werknemersvaardigheden door middel van werken in ons leerwerkbedrijf; De werkzaamheden bestaan uit productie/logistiek, schoonmaak, horeca, administratieve werkzaamheden etc.
  • Vaststellen en verbeteren van de vakbekwaamheid door middel van externe leerplekken. Wij hebben een breed aanbod van deze leerplekken variërend van horeca tot kapsalons van de bouw tot ICT en ook voor hoogopgeleiden beschikken wij over passende functies waar deelnemers werkervaring kunnen opdoen.
  • Verbeteren van de persoonlijke effectiviteit door middel van trainingen en coaching
  • Arbeidsmarktpositie in beeld brengen
  • Sollicitatievaardigheden

Wat is het doel van Werkfit maken?

Het doel van het Werkfit traject is dat de deelnemer weer aan het werk kan. Dit betekent niet dat alle belemmeringen weg worden genomen. Het gaat erom dat de deelnemer hiermee heeft leren omgaan. Na het re-integratietraject kan de deelnemer weer op zoek naar werk, eventueel met behulp van een scholing of een naar werk re-integratietraject.

 

Na afloop van een traject ontvangt de deelnemer een certificaat van deelneming.

Meer informatie? We staan u graag te woord!

Vul onderstaand formulier in. We nemen spoedig contact met u op.