Marianne

In augustus 2018 ben ik begonnen bij Werken Sterkt. Tot 28 maart 2019 heb ik mij bezig gehouden met social media en het maken van een folder van het bedrijf. Bij Werken Sterkt kreeg ik de tijd en ruimte om te leren en werken aan de opdrachten die daar kreeg. Daarnaast heb ik de tijd gebruikt om te zoeken naar passende vacatures en het schrijven van sollicitatiebrieven. Uiteindelijk ben ik benaderd door een werkgever en begin ik binnenkort aan mijn nieuwe baan. Ik start met een opleiding en betaalde baan als ICT’er. Ik wens iedereen bij Werken Sterkt veel succes!

(hieronder de folder die marianne heeft ontworpen)

Brian

Mijn naam is Brian.
Toen ik onverwachts in een scheiding terecht kwam, brak voor mij een hele moeilijke periode aan.
Voorheen ben ik altijd huisman geweest en leidde ik met mijn (ex)vrouw een vrij geïsoleerd leven.  Nu moest ik ineens verhuizen en op zoek gaan naar een baan….
Aangezien ik nog helemaal geen werkervaring had wist ik ook niet zo goed wat ik moest verwachten en wat mij eventueel aan zou spreken qua werk.
Ik kwam terecht bij Rivierduinen en mijn behandelaar verwees mij door naar Werken Sterkt.
In eerste instantie vond ik het behoorlijk spannend om hier naar toe te gaan ; Ik heb namelijk niet erg veel sociale contacten waardoor het voor mij wel even wennen was om zo onder de mensen te zijn en ineens samen te werken met collega’s.
Toch is dit heel goed verlopen.  Daarbij ben ik er ook achter gekomen dat ik het liefst alleen werk. Vroeger had ik niet echt een dagritme waardoor, het op tijd opstaan voor mij lastig was, maar ik merk nu dat ik zelfs op de dagen dat ik niet hoef te werken vroeg wakker word.
De begeleiding bij Werken Sterkt heb ik als positief ervaren, ook al heb ik hier niet veel gebruik van hoeven maken omdat ik eigenlijk heel snel goed op dreef was.
De werkbegeleiding op de werkvloer heb ik ook als erg prettig ervaren ;  er werd goed naar mij geluisterd, ik word serieus genomen en ik voel mijzelf daardoor gezien. Bovendien besteed ik mijn tijd met iets nuttigs.
Nu, ruim 6 maanden later, begin ik volgende week bij mijn nieuwe (én mijn 1e betaalde) baan bij KFC! Ik begin parttime en ga dan mijn uren opbouwen tot een fulltime baan.
Nu ik weer een doel in mijn leven heb gevonden heb ik weer zin in het leven !!!! Ik ga KNALLEN !!!!!

Michelle

Na een auto-ongeluk viel mijn hele leven weg. Ik wist niet meer wat ik met mijn leven moest doen en viel in een diep dal. Toen ik bij Werken Sterkt kwam had ik een gesprek met Usha, mijn trajectbegeleider. Het klikte meteen. Usha gaf mij weer hoop dat alles goed zou komen en dat ik uiteindelijk met de hulp van Werken Sterkt weer mijn leven kon oppakken. Ik mocht eerst administratieve werkzaamheden doen om te kijken wat ik aan kon. Al snel merkte ik dat ik het werk leuk vond en mocht ik zelfs meer werk gaan doen. Uiteindelijk heb ik mijn leven weer kunnen oppakken en heb ik een leuke baan gekregen!

Ik wil graag Cherish, Usha, Shalendra, Joop en Hellen hiervoor bedanken. Jullie hebben mij altijd geholpen en stonden altijd voor mij klaar! Ik had ook hele leuke collega’s en heb er zelfs een vriendin aan over gehouden! Ik vind het heel jammer dat ik niet meer bij Werken Sterkt aan de slag ben maar ik ben klaar voor een nieuw hoofdstuk in mijn leven!

Adel

Ik ben Adel, Ik ben via Reclassering Nederland terecht gekomen bij Werken Sterkt. Bij Werken Sterkt kon ik productiewerk doen dat prima bij mij paste. Ik had het erg naar mijn zin, collega’s waren aardig en ik kon met iedereen opschieten. De werk- en trajectbegeleiders van Werken sterkt hebben mij uitstekend geholpen, ik kon met alles bij hen terecht. Niets was te gek voor hen. Ze gaven mij ook de ruimte om sollicitaties te doen en vacatures te bekijken. Ze zijn eerlijk; gaven aan wat mijn kwaliteiten zijn en wat er verbeterd kon worden. Ik was 6 maanden werkloos, daardoor miste ik toch wel mijn sociale contacten.

Werken Sterkt heeft mij geholpen met trainen van werknemersvaardigheden, het maken van een C.V, sollicitatiebrief en zij hebben mij voorbereid op het sollicitatiegesprek. Ik ben zelf op zoek geweest naar een baan maar kreeg vaak geen reactie. Werken Sterkt kwam met een vacature die bij mij paste en het was meteen raak. Hun hulp is niet voor niks geweest want per 12 november 2018 mag ik beginnen met mijn nieuwe baan!

Michael

Werken Sterkt is op mijn pad gekomen via mijn consulent van gemeente Voorburg, zij heeft mij geadviseerd om bij Werken Sterkt een traject te volgen. Mijn werkzaamheden waren bij het productie, labels plakken. Het is niet echt de meest spannende werk maar het heeft mij wel klaargestoomd voor mijn nieuwe werkgever. Mijn ervaringen bij Werken Sterkt zijn erg positief, Ik ben zeer tevreden over de begeleiding van Werken Sterkt, zij hebben mij zeer goed geholpen. Als ik een cijfer kon geven, kregen ze van mij 9. Ik ben blij dat ik hier ben begonnen want het heeft mij meer gemotiveerd om te gaan werken.

Mijn advies voor anderen is dat zij beter een traject kunnen volgen bij Werken Sterkt, want thuis zitten helpt niet. Hier ben je nog bezig en kom je nog in contact met mensen. Je kan liever hier beginnen, omdat het een mooi begin is om naar een baan te gaan.  Bij andere bedrijven krijg ik t gevoel dat mijn mening/kennis wordt weggegooid, maar Werken Sterkt heeft dit anders aangepakt. Zij gaan hier echt voor jouw werk zoeken, ik voelde mij niet genegeerd, er werd naar mij geluisterd en daarop is er een passende baan voor mij uitgekomen.

Shalendra

Mijn naam is Shalendra en ik ben in januari 2018 via het UWV bij Werken Sterkt terecht gekomen omdat ik mij had aangemeld voor werkbegeleiding. Het UWV honoreerde mijn vraag en plaatste mij in een “werkfit” traject bij Werken Sterkt. Mijn werkzaamheden zijn ICT, administratie en webdesign. Werken is belangrijk voor mij omdat het een voldaan gevoel geeft. Voordat ik hier werkzaam was, was ik bezig met mijn hobby maar in deze periode miste ik toch mijn sociale contacten. Door het werken heb ik deze contacten weer en voel ik mij prettiger.

De werkzaamheden die ik hier uitvoer passen goed bij mij, ik kan mijn creativiteit goed uiten. De begeleiders hebben deze kwaliteiten in mij gezien en hebben mij daarom, bij voortdurend goed functioneren, een functie binnen Werken Sterkt in het vooruitzicht gesteld. De begeleiders bij Werken Sterkt staan open voor alles, ik kan altijd bij hen terecht. De begeleiders zijn eerlijk, zij geven aan wat mijn kwaliteiten zijn en wat mijn verbeterpunten zijn. Hierdoor kan ik mij focussen op wat ik goed kan en waar ik nog wat meer aandacht aan moet besteden. Ik ben blij dat ik hier terecht ben gekomen, Werken Sterkt heeft mij uitstekend geholpen.

Regilio

Mijn naam is Regilio. En ik ben in september 2017 via het UWV bij Werken Sterkt terecht gekomen. Ik voer productiewerk uit, verzorg de catering, verricht af en toe lichte administratieve werkzaamheden en geef rondleidingen. Voor mij is werken belangrijk omdat ik bezig ben, ritme opbouw en onder de mensen kom. Ik leer hier goed te communiceren en ik ontwikkel mij dagelijks. Ik sta altijd open om nieuwe dingen te leren, zodat ik kan zien wat mijn sterke en minder sterke kanten zijn. Doordat ik verschillende werkzaamheden uitvoer, leer ik wat bij mij past. Ik ben erg tevreden over mijn begeleiding.

Als ik Werken sterkt kort zou moeten beschrijven dan zou ik dit zeggen:

  • gezellige mensen en een leuke werksfeer
  • doorgroeimogelijkheden
  • leren en werken aan mijn kwaliteiten en verbeterpunten

Werken Sterkt heeft mij voorgedragen voor een leuke functie bij het Mondriaan. Ik heb nu al 2 sollicitatiegesprekken gevoerd en hoogstwaarschijnlijk kan ik daar betaald werk gaan doen. Ik vind het heel spannend.

Update: Regilio is aangenomen en heeft per 1 oktober een contract bij mondriaan.

 

Zana

Mijn naam is Zana en ik ben door de gemeente Leidschendam-Voorburg aangemeld voor een “werkfit” traject. Die is gestart op 30-01-2017. De opdracht aan Werken Sterkt was: “Arbeidsmatig Traject’, taalcomponent en bemiddeling naar werk. Ik heb in de afgelopen periode een behoorlijk aantal functies geprobeerd zoals kapper, in de productie etc. Uiteindelijk heb ik de tijd bij Werken Sterkt ook gebruikt om een vorkheftruck en reachtruck certificaat te behalen. Dit heeft zich uitbetaald want per 07-05-2018 heb ik arbeidsovereenkomst bij Randstad en ben gedetacheerd bij Raab Karcher als Heftruckchauffeur. Ik dank Werken Sterkt voor de goede zorgen en begeleiding.

Anthony

Mijn naam is Anthony, in februari 2018 ben ik via het UWV bij Werken Sterkt terecht gekomen. Ik werd aangemeld voor een “werkfit traject” van 18 maanden. Om mijn werknemersvaardigheden te trainen voerde ik onder leiding van de werkbegeleider productiewerk uit. Tijdens het traject heb ik ook verschillende trainingen en workshops gevolgd waaronder assertiviteitstraining. Wat ik erg leuk vond (ik ben een sportliefhebber) was dat we op donderdagmiddag twee uur konden sporten. Ik heb veel geleerd bij Werken Sterkt en het was een fantastische ervaring. Ik heb de volledige 18 maanden niet vol gemaakt. Ik ben namelijk 14 mei 2018 uitgestroomd naar een betaalde baan die Werken Sterkt voor mij gevonden had.